Вести Македонија Ударни вести

Во проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ ќе учествуваат 600 скопски средношколци и наставници

  Во 23 средни училишта на Град Скопје, деновиве започа реализацијата на четвртиот циклус тримесечни бесплатни online настава за изучување на македонскиот, албанскиот и турскиот јазик. Наставата е наменета за ученици и наставници, а истите се дел од проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ предвиден во Стратегијата на Град Скопје за меѓуетничка интеграција и […]

Вести Македонија Ударни вести

825 скопски средношколци и наставници дел од “ЗБОРУВАМ НА ЈАЗИКОТ НА МОЈОТ ДРУГАР”

  Во 23 средни училишта на Град Скопје деновиве ќе започне реализацијата на третиот циклус тримесечни онлајн курсеви за изучување на албанскиот, македонскиот и турскиот јазик. Курсевите се наменети за ученици и наставници, а истите се дел од проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ предвиден во Стратегијата на Град Скопје за меѓуетничка интеграција и […]

Вести Македонија Ударни вести

Продолжува проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ во средните училишта

  Град Скопје почна со реализација на бесплатните тримесечни онлајн курсеви за изучување на албанскиот, македонскиот и турскиот јазик во 10 средни училишта. Курсевите се наменети за ученици и наставници, а истите се дел од проектот „Зборувам на јазикот на мојот другар“ предвиден во Стратегијата на Град Скопје за меѓуетничка интеграција и граѓанска вклученост. Овој […]