Алтернатива Настани

Почна петтото издание на „Битола Шекспир фестивал“

Во рамките на годинашното издание на „Битола Шекспир фестивал“, предвидени се гостувања на шест реномирани театарски куќи од Бугарија, Русија, Казахстан, Романија, Словачка и САД, како и шест претстави на театарски куќи од Република Македонија … Со музичко-сценски колаж насловен „Шекспир колаж“, синоќа на сцената на Народниот театар од Битола свечено беше отворен петтиот интернационален […]