Вести Македонија Ударни вести

Разрешен директорот на Водовод Златко Перински

  Град Скопје го разреши Златко Перински, в.д директорот на Јавното претпријатие Водовод и канализација, поради самоволие и несоодветно постапување во постапка за милионски тендер. Поради обиди за влијание кои се сметаат за тенденција која ги потврдува основаните сомнежи на Град Скопје за самоволие и несоодветно постапување во постапката за избор на изведувач на тендер […]

Вести Македонија Ударни вести

Државните институции потрошиле 72.000 евра за новогодишни пакетчиња

  Според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации на тендери за купување на пакетчиња за новата 2022 година, потрошени се 72.000 евра. За разлика од откажаното украсување на градовите и општините за дочекот на Новата 2022 година, државните институции ја продолжија практиката на купување новофодишни пакетчиња за децата. За оваа цел се потрошени 72 илјади […]

Вести Македонија Ударни вести

ДИК распиша нов тендер за набавка на апарати за отпечаток од прст за локалните избори

  Државната изборна комисија (ДИК) ја поништи првичната постапка што почна во мај и распиша нов тендер за набавка на интегриран систем за биометриска идентификација на гласачите, со проценета вредност од речиси 12 милиони евра. Од ДИК оцениле дека тендерската постапка содржи битни пропусти или недостатоци во првичниот оглас, односно грешки во спецификацијата. Наместо да се […]

Вести Македонија Ударни вести

ЕЛЕМ го поништи тендерот за РЕК Битола

АД „Електрани Македонија“ соопшти дека го поништиле тендерот за набавка на гумени ленти за РЕК Битола, на кој учествуваше и компанијата „Фероинвест“, каде еден од сопствениците е и вицепремиерот Кочо Анѓушев. Оттаму изјавија дека тендерот целосно го поништиле бидејќи на последната, трета аукција, понудените цени во четири ЛОТА се повисоки од планираниот буџет за нив, […]