Вести Изјави Македонија Ударни вести

Џафери со честитка по повод 100 годишнината од основањето на Филозофскиот факултет-Скопје

  Претседателот на Собранието, Талат Џафери упати честитка по повод 100-годишнината од основањето на Филозофскиот факултет во Скопје.     “Филозофскиот факултет, во далечната 1920 година, со кралски указ, ја започна својата наставно-научна дејност и со тоа го заслужи пиететот – најстара високо-образовна институција во државата. Денес, покрај тој  факт, има уште еден непобитен факт, […]