Алтернатива Настани Ударни вести

„Современи бајки од Македонија“ нов проект на Движењето за креативност Иво Лауренчиќ и „Арс Ламина“

  По големиот успех на изданијата „Бајки од Македонија“, Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ во соработка со издавачката куќа „Арс Ламина“ најавува нов проект – „Современи бајки од Македонија“. Новиот проект ќе им даде можност на сите креативни автори да пишуваат бајки за деца, со што ќе се збогати фондот […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

РЕАКЦИЈА: АРС ЛАМИНА технички ја уреди книгата и ја испечати, без никакво мешање во нејзината содржина

По скандалот со спорните песни на Збирката поезија на Агенцијата за млади и спорт, директорот Дарко Каевски  изјави: „Не ми е јасно зошто јас како Дарко Каевски фигурирам како уредник на Збирката. Веднаш ќе испратам официјално барање до издавачката куќа “Арс Ламина”, за да ми објаснат зошто донеле таква одлука, кога во претходните години директорот […]