Вести Македонија Ударни вести

ФИТР стратешки партнер на Amazon Web Services

  Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) стана првиот стратешки партнер на Amazon Web Services (AWS) за Северна Македонија. Преку новата соработка со глобалната водечка клауд (cloud) платформа, корисниците на ФИТР, особено стартапите во државата, ќе имаат низа придобивки, меѓу кои и кредити за користење на инфраструктурата на клауд платформата. -Партнерството со Amazon Web […]