Алтернатива Настани

Промоција на „Скротителка на змејови“ – хаи(бун)наку од Дијана Петкова

  Во Домот за култура „Кочо Рацин“, утре на 19 октомври ќе биде промоцијата на новата книга од Дијана Петкова, хаи[бун]накуата  „Скротителка на змејови“ . Хаи[бун]наку, е нова кратка/куса форма на изразување – вкрстувачки жанр и може да се каже дека е варијанта на хаибунот, достапна на сите кои сакаат на едноставен начин да му […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Нов зелен покрив на Дом на Градежници од 400 квадратни метри

  Град Скопје во соработка со УНДП, го уреди вториот зелен покрив во строгиот центар на градот – покривот на Домот на културата „Кочо Рацин“, попознат како Домот на градежници. Според проектот, на површина од речиси 400 квадратни метри се засадени над 30 различни видови садници – дрвја, средно и ниско зеленило кое е функционално […]