Вести Македонија Став

Вангелов – Ристески: Обединување околу „историски вистини“ или околу различности? (II)

  Повторно ќе нагласиме дека ние нашиот мандат не го гледаме како „Комисија за историската вистина“ туку како Комисија која треба да даде препораки до владите на двете земји за заедничко чествување на одредени настани и личности заради подобрување на меѓусоседските односи, а не заради потврдување на нашата заедничка, „бугарска“ историја.   Господинот Наум Кајчев повторно […]