Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Во матичните книги не се запишани 659 лица – 60% се малолетници

  Во матичните книги не се запишани 659 лица, а дури 60 проценти од нив се малолетници. Според податоците на Управата за водење матични книги, од пополнетите прашалници на јавниот повик, меѓу „фантомите“ најбројни се Роми (428), потоа Албанци (88), Турци (20), Бошњаци (4), Срби 2 и еден Влав. Овие податоци ги сподели на прес […]