Вести Македонија Став Ударни вести

ДОМ: Поддршка на граѓанскиот протест за сечата на ул. Орце Николов

      Зелената партија ДОМ го поддржува утрешниот граѓански протест поттикнат од сечењето на дрвјата на улицата Орце Николов. Апелираме до Град Скопје и општините на своите веб страни да ги објавуваат проектите за реконструкција на улиците, сите решенија за сечење на дрвјата и податоците од Зелениот катастар. Зголемената транспарентност ќе придонесе кон зголемување […]

Вести Македонија Став Ударни вести

ДОМ: Зошто се сече дрворедот на “Орце Николов”?

      Зелената партија ДОМ, со голема загриженост ги следи фотографиите и реакциите на социјалните мрежи за сечата на дрворедот на “Орце Николов”. Јавно поставуваме прашање до општина Центар, зошто е направен овој “масакар” врз дрворедот? Зошто се сечат дрва без никаква најава и објаснување? Да не забораваме дека на вака “зацементиран” град каде […]