Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 549 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден, Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државава, за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 549 возачи.   Од нив 26 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а осум […]

Вести Македонија

Санкционирани 953 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден, Министерството за внатрешни работи спроведе засилена акциска контрола на територијата на државата, за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 953 возачи. Од нив 64 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а шест возила […]

Вести Македонија Ударни вести

МВР изрече 257 санкции за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден, Министерството за внатрешни работи спроведе зајакната акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 257 возачи. Од нив 25 возилa се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани 73 возачи под дејство на алкохол во Скопје

  Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден продолжи со засилените акциски контроли во областа на сообраќајот.   На територија на град Скопје изречени се вкупно 189 мерки, меѓу кои за возење под дејство на алкохол 73 санкции, 34 мерки за возење повеќе од дозволената брзина, 25 санкции за возење без возачка дозвола. […]

Вести Македонија

Санкционирани 542 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден, Министерството за внатрешни работи спроведе зајакната акциска контрола на територијата на Република Северна Македонија за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 542 возачи. Од нив 40 возилa се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а […]

Вести Македонија Ударни вести

Санкционирани се 599 возачи за брзо возење

  Во текот на вчерашниот ден Министерството за внатрешни работи спроведе зајакната акциска контрола на територијата на државава, за санкционирање на возила кои се движат со брзина поголема од дозволената, при што санкционирани се 599 возачи. Од нив, 91 возило се движело со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а 16 возилa […]