Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Уставниот суд го отфрли барањето за заштита на слободи и права за Антонијо Милошоски

  Уставниот суд го отфрли барањето кој е оформен по барање на подносителот Антонијо Милошоски, pредметот У.бр.316/2020. Имено, во конкретниот случај подносителот истакнува барање за заштита на слободи и права, a како акт со кој му биле повредени слободите и правата приложи обвинителен акт и решение со кое обвинителниот акт бил одобрен во целост, меѓутоа […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Милошоски до Ковачевски: Како го коментирате повлекувањето на бугарскиот амбасадор од Македонија?

  Во последните денови гледаме дека ескалираат односите помеѓу Бугарија и Македонија. За жал страната која што е оштетена во оваа ескалација е Република Македонија, чувствата на граѓаните но и европската перспектива на државата. Затоа моето прво прашање до претседателот на владата е поврзано со заседанието на советот за национална безбедност кај претседателот Пендаровски на […]

Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Милошоски: Фрчкоски не е за амбасадор во Обединетите Нации

  “Фрчкоски не е за амбасадор во Обединетите Нации”, напиша на својот ФБ профил Антонијо Милошоски по вчерашната објава на Талат Џафери дека професорот Љубомир Фрчкоски е кандидат за амбасадор во ОН. “Колку ни е лошо организирана дипломатијата говори самиот факт што три години Македонија е без амбасадор во Вашингтон. Американската дипломатска кота е празна […]