Спорт

ЗОИ ПЕКИНГ 2022: Ана Цветановска го освои 95-то место во крос кантри

  На ЗОИ Пекинг 2022, Ана Цветановска ја заврши својата трка која започна во 8 часот, во дисциплина 10км крос кантри, со реден број 90 и на олимписката патека постигна резултат од 39:57.7 со што го освои 95 место во конкуренција од 98 натпреварувачи.     Со оваа трка Ана го заокружи своето учество на […]

Вести Свет

Запален олимпискиот оган за ЗОИ „Пекинг 2022“

  Во храмот на божицата Хера во античка Олимпија, на грчкиот полуостров Пелопонез, во присуство на претседателката на Грција, Катерина Сакеларопулу, претседателот на Меѓународниот олимписки комитет Томас Бах, претседателот на грчкиот олимписки комитет, Спирос Капралос и потпретседателот на организацискиот комитет „Пекинг 2022“ Ју Зајчин, од зраците на сонцето, претпладнево беше запален олимпискиот оган за 24-те […]