Вести Македонија Ударни вести

ЈП „Водовод и канализација“: Долговите ќе можат да се плаќаат на рати, без камата до 15 март

  Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ спроведува акција со која долговите кои сите правни и физички лица ги имаат кон претпријатието може да се платат на рати без пресметка на камата. Акцијата за подмирување на долговите на рати без камата за физички и правни лица е со определен временски рок, почнувајќи од денес (01.02.2022 година), […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

РКЕ: Ако парното недоволно загрева, сметката треба да биде пониска

  Според Правилникот за утврдување на квалитетот на испорачаната топлинска енергија, ако парното греење е недоволно, корисниците треба да добијат пониски сметки, соопшти Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги. За тоа да се случи, првин е потребно корисниците да добијат решение од страна на комисијата за проверка на квалитет на испорачаната топлинска енергија дека […]