Вести Свет Ударни вести

Анонимус ѝ објави кибер-војна на руската влада

  Во екот на рускиот напад врз Украина, познатата хакерска група Анонимус ѝ објави кибер-војна на руската влада, а потоа беа турнати повеќе веб-страници на државни медиуми и институции, пренесе мета.мк. Меѓу другите беше недостапен сајтот на пропагандниот руски медиум „РТ“, а Анонимус излегоа со порака до медиумите „да не ја кријат вистината од луѓето“. […]