Вести Свет Ударни вести

Србија против барањето на Косово за прием во Интерпол

Српските власти побарале од Интерпол да не го разгледува новото барање на Косово за членство во организацијата. Српскиот вицепремиер и министер за внатрешни работи Небојша Стефановиќ испратил писма до генералниот секретар на Интерпол, Јирген Шток и до претседателот на организацијата Ким Џонг Јан, – пренесе РСЕ. Меѓународната полициска организација минатата година го одби приемот на Косово. Србија […]