Алтернатива Вести Македонија Настани

Мултифункционален центар за лица со посебни потреби во Гостивар

  Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари заедно со амбасадорката на Швајцарија во Република Северна Македонија, Вероник Хулман, министерката Јована Тренчевска како и претставникот на УНДП, Армен Григорјан, го промовираа мултифункционалниот центар за лицата со посебни потреби.   Преку Центарот ќе се реализираат социјални услуги во домот и заедницата кој ќе овозможи интегрирање и испорачување […]