Вести Македонија Ударни вести

Бислимоски: РКЕ не ги признава кражбите на струја

  Потрошувачите треба да знаат дека плаќаат само за она што го потрошиле, изјави претседателот на РКЕ Марко Бислимоски. Регулаторната комисија за енергетика не ги признава кражбите на електрична енергија во крајната цена што ја одредува и тие се на товар директно на Електродистрибуција ДООЕЛ Скопје. Доколку некој потрошувач има добиено сметка која има отстапување од […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Сторнирани сметките на БЕГ за месец август, граѓаните ќе добијат нови

  Граѓаните на градот Скопје да бидат спокојни, сметките на БЕГ за топлинска енергија се сторнирани и ќе добијат нови корегирани сметки за месец август, изјави попладнево претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ), Марко Бислимоски. – “Оние кои веќе ги имаат платено августовските повисоки сметки, сумата ќе има биде намалена соодветно […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Бислимовски: БЕГ да ги сторнира зголемените сметки

  Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски, на денешната прес-конференција говореше за причината поради која голем број скопјани добија повисоки сметки за топлинска енергија и за 40 проценти. -Единствена причина за зголемување на сметките е поради тоа што не е вкалкулирана субвенцијата која ја дава владата до потрошувачите на топлинска енегија. Од тие […]