Вести Македонија Став Ударни вести

Закон за амнестија: Луѓето што го прекршиле полицискиот час не треба да издржуваат казна затвор

  Хелсиншкиот комитет за човекови права и Македонското здружение на млади правници, апелираат итно да се донесе Законот за амнестија, кој особено е значаен за лицата од ранливите категории, а кои се осудени за кривичните дела од член 205 – „Пренесување заразна болест“ и член 206 – „Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“ […]