Вести Македонија Ударни вести

Европските Зелени: ЕУ мора да обезбеди РС Македонија да биде чекор поблиску до членството во Унијата

  На 17 ноември, министрите за европски прашања ќе се состанат за да се договорат за конечниот став на ЕУ за отпочнувањето пристапни преговори со Албанија и Северна Македонија. Процесот со Северна Македонија, сепак, повторно е пред блокада, со најавеното бугарско вето на договорот. Европската зелена партија и нејзините партии членки од Бугарија и Северна […]