Вести Изјави Македонија Ударни вести

Беќаровски: 30 години не се вложуваше во здравството, сега дојде време за наплата

  „Најголемиот дел од болниците во земјава ни се се уште оставени како во 60-тите. Никој не беше подготвен за ова, мора да се инвестира во јавното здравство. Државата требаше да собере сили да ги среди болниците во поголемите градови. Не може да биде толку голем јазот меѓу „Жан Митрев“ и „Универзитетска клиника“. Само во […]