Вести Македонија Ударни вести

Зачестени контроли на градилиштата во Центар

  Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски, придружуван од општински служби, изврши увид на 5 градилишта во населбата Пролет и Дебар маало. Општина Центар продолжува со спроведување на зaчестени инспекциски контроли, со цел директен увид во изведувањето на градежните работи и почитување на законските прописи. „Заедно со општинските служби продолжуваме да вршиме инспециски контроли со […]

Вести Македонија Ударни вести

Креирање поволен деловен амбиент со фокус на инфраструктура и подобра законска регулатива

  Премиерот Зоран Заев и владиниот економски тим одржаа онлајн состанок со претседателот на Стопанската комора на Македонија Бранко Азески и со Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство во рамките на Советот на странски инвеститори при Комората, чиј претседател е Виктор Мизо.     На состанокот се дискутираше за приоритетните прашања на странските […]