Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

На загадувањето од ОХИС му нема крај, линдан има и во Вардар пред Велес

  Линдан има и во водите на реката Вардар пред Велес, покажале истражувањата на професорот Трајче Стафилов од Институтот по…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Загадената почва од малата депонија со линдан на ОХИС ќе се извезува во Германија

  Извозот на земја контаминирана со линдан, која се ископува од малата депонија на ОХИС конечно ќе може да почне,…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Продолжува чистењето на линданот од ОХИС: 250 тони отпад се спакувани и чекаат извоз

  По пауза од еден месец, оваа седмица ќе продолжи ископувањето на линдан од малата депонија на ОХИС. Во првиот…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Опасниот линдан од малата депонија од ОХИС заминува од нашата државата

  Денес започнува транспортот на опасниот историски отпад од малата депонија од пораншниот индустриски гигант Охис.     Имено по…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Премиерот на увид во процесот на чистење на линданот од малата депонија во „ОХИС“

  Премиерот Ковачевски заедно со министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини и шефот на Делегацијата на Европската…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

МЖСП И UNOPS го заокружија процесот за расчистување на малата депонија со линдан во ОХИС

  По одобрувањето на Планот за ремедијација на локацијата во ОХИС АД, министерот Нуредини и претставниците на Проектната канцеларија при…

Повеќе