Вести Македонија Ударни вести

Ретрокалендар на „Алкалоид“ и Зоран Кардула

    Нови 12 страници за новата 2023 година, со призвук на стари, ретроелементи кои пленат со класика и со елеганција, го отсликуваат календарот на „Алкалоид“ со авторски потпис на познатиот македонски уметник, графичар и дизајнер Зоран Кардула. Инспириран од стари ретропостери и принтови кои се појавиле пред еден век, а кои до ден-денешен впечатливо […]

Алтернатива Вести Македонија Ударни вести

Изложба “Star Wars & Makedonium” на Зоран Кардула во Крушево

  Во споменикот „Илинден“, познат и како „Македониум“, во Крушево вчера беше отворена изложбата „Star Wars & Makedonium“ од Зоран Кардула. Во рамките на изложбата беа претставени илустрации инспирирани од серијалот „Star Wars и вонвременскиот изглед на Македониумот“.       Настанот е дел од годинашната програма на НКС „Десет дена Крушевска Република“. За тие […]

Вести Македонија Статуси Ударни вести

Кардула: И децата со нетипичен развој и нивните старатели треба приоритетно да се вакцинираат

  Имам потреба да го кажам својот став околу приоритетната листа за вакцинација.     Покрај здравствените работници и хронично болните од сите старосни групи требаше да бидат на приоритетната листа. Секако дека сите треба да имаме можност што поскоро да се вакцинираме и да се заштитиме.   Јас како родител на дете со нетипичен […]