Алтернатива Настани

ЕДУИНО-ВЕБИНАР: Стимулација на говор во рана возраст + Cboard

  Пред нас е десеттиот ЕДУИНО вебинар! Заедно со вас досега успеавме да реализираме успешни вебинарски сесии на соодветно избрани теми за кои покажавте голем интерес. Сега сме во последната фаза од третиот серијал според која во текот на месецот ноември преостануваат уште две интересни теми. Зад нас се повеќе од триесет ЕДУИНО-вебинари поддржани од […]

Алтернатива Настани

ЕДУИНО ВЕБИНАР: Вовед во наставни компетенции со технолошка поддршка на наставата

    Со задоволство ви го најавуваме третото издание на серијалот ЕДУИНО вебинари на кое очекуваме да се приклучат нови наставници и професори кои се мотивирани и подготвени да работат на својот професионален развој. Наша заедничка мисија е да создадеме едукатори и ученици подготвени за иднината!   Целта на вебинарите: Употребата на новите технологии во наставата […]

Алтернатива Настани

ЕДУИНО ВЕБИНАР: Креирање ресурси за хибридна и асинхрона настава за предучилишно/основно образование

        После два успешно реализирани вебинари, ЕДУИНИ ви го најавува третиот по ред, од предвидените 10 ЕДУИНО-вебинари кои се дел од овој актуелен циклус.   Интересот е огромен, нашите статистики покажуваат дека темите кои ги селектиравме целосно одговараат на вашите потреби, за тоа зборува импозантната посетеност на над две илјади и петстотини […]