Вести Македонија

Општина Кисела Вода бесплатно ќе го собира кабастиот отпад

  Како дел од стратегијата за одговорен однос кон граѓаните и заштита на животната средина, Општина Кисела Вода, ќе спроведе нова акција за бесплатно подигнување на кабастиот отпад од пред домаќинствата или колективните згради. Во периодот од 03 мај до 11 мај, во рамките на сите месни и урбани заедници на општина Кисела Вода ќе […]

Вести Македонија Ударни вести

КАМПАЊА: “ФРЛАЈ ПАМЕТНО ЗА ЧИСТ КАРПОШ”

  Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев и директорот на ЈП КХС, Абдусамед Шабани, денеска беа во обиколка на Центарот за селекција на отпад, кој се наоѓа во Карпош 3, долж бул. „Илинден“, (позади бензинската пумпа „Макпетрол“).     На оваа локација, граѓаните можат да го донесат и да се ослободат од кабастиот отпад (застарен […]