Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Ударни вести

МСУ стана членка на единствената глобална мрежа експерти од музејската дејност „CIMAM“

  Музејот на Современа Уметност во Скопје стана дел од Меѓународната комисија на музеи и колекции на модерна уметност (CIMAM)…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Македонија, Настани, Ударни вести

МСУ: Изложба „Пркосни слики: Џон Хартфилд и сатиричната фотомонтажа“

  Од денеска во Музејот на современата уметност – Скопје е отворена изложбата „Пркосни слики: Џон Хартфилд и сатиричната фотомонтажа“.…

Повеќе