Вести Македонија Ударни вести

Таравари им ги подели првите дипломи на лицата со посебни потреби

  Во текот на денешниот ден во Мултифункционалниот општински центар беа доделени првите дипломи на лица со посебни потреби и невработени лица кои присуствуваа на обуката од областа на гастрономијата. Дипломите што ги издава Центарот за образование на возрасните и Министерството за образование и наука ги сподели градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари, кој рече […]

Вести Македонија Ударни вести

Грковска им ги додели дипломите на најдобрите студенти од ФИНКИ

  Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска им врачи дипломи на петте најдобри студенти на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство.   На свеченоста по повод 12-годишнината од основањето на ФИНКИ, таа истакна дека овој реномиран факултет стана расадник на квалификувани кадри, кои по сите параметри […]

Вести Македонија Ударни вести

МОН: Признавањето странски дипломи ќе се спроведува и електронски

  Процесот на дигитализација на образованието како една од приоритетните цели во програмските определби на Владата и Министерството за образование и наука, со цел модернизација и интеграција на националниот образовен систем во европскиот образовен простор, меѓу другото подразбира и дигитализација на услугите кои им се нудат граѓаните, соопштуват од МОН. МОН подготви акциски план кој […]