Алтернатива Вести Македонија Настани

НОВО КОМИЧНО ШОУ: ЗЛАТЕН ЗАБ COMEDY ROOM – ДЕБАТА ВО ЖИВО САМО СО КОМИЧАРИ

  Марјан Георгиевски  e дипломиран актер, магистер по театарска режија, стендап комичар, студент по психологија. Работи како актер во Народниот театар  во Битола каде редовно игра и режира. Активно се занимава со стендап комедија (со повеќе од 700 настапи низ Македонија). Пишува сценарија за Тв емисии, претстави и книга. Татко е на малолетно дете и учесник […]

Алтернатива Настани

СТЕНДАП НАСТАП ВО ЖИВО СО БОЈАН ВЕЛЕВСКИ 26.12.20 ВО 21Ч.

  Дефинитивно најактивниот меѓу стенд-ап комичарите кај нас за време на корона е Бојан Велевски. Откако летоска го направи првиот стенд-ап LIVE STREAM на Балканот во организација на ЗЛАТЕН ЗАБ продукција, наскро со втор и тоа пред новогодишните празници. Насловот на шоуто е “Прирачник за изолација со жена”, a во него ќе бидат сите фори […]

Алтернатива Настани

Продукција Златен Заб: БЕЗКОНЦЕПТУАЛЕН СТЕНД АП СО СЕМИР ГИЦИЌ

Продукција Златен Заб Ви претставува: БЕЗКОНЦЕПТУАЛЕН СТЕНД АП СО СЕМИР ГИЦИЌ и неговата гостинка: Ивана Наскова. Во Среда (19.02.) во Тетово, НУЦК “Иљо Антески-Смок”, во Четврток (20.02.) во Гостивар, НУЦК “АСНОМ”, во Петок (21.02.) во Кичево, НУЦК “Кочо Рацин” и во Сабота (22.02.) во Струга, НУЦК “Браќа Миладиновци”. Настапите почнуваат во 20:00ч. 150 ден. е […]

Алтернатива Настани

2. #standupmaratonec 2019 – Skopje

Трет спортско добротворен комичен проект насловен “Stand up maratonec” што ќе ги опфати главните градови на поранешните југословенски републики, каде пионерот на словенечката стендап сцена комичарот, тркач и ултрамаратонец Андреј Тежак Тешки со неговиот локален колега македонскиот актер Никола Тодороски заедно со Никола Силјаноски ќе се обидат да насмеат што повеќе луге на нивниот јазик […]