Вести Македонија

Општина Гостивар вечерва ќе ја изврши првата дезинсекција против комарци

  Општина Гостивар вечерва по полноќ ќе ја изврши првата дезинсекција од земја на територијата на општината за уништување на возрасните форми на комарци и останати штетници. Дезинсекцијата ќе се врши по полноќ до раните утрински часови, само под поволни временски услови, ако случајно времето е вржливо или е со јак ветер, дезинсекцијата се одложува […]

Вести Македонија Ударни вести

Утре во Скопје ќе се прска против комарци

  Градот Скопје ги известува граѓаните дека утре, на 26 април, ќе се реализира втората фаза од дезинсекцијата на подрачјето на градот Скопје против лаври од комарци, односно:  – Авионската дезинсекција (втора фаза) на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се реализира на 26.04.2023 (среда), во раните утрински часови. – Терестричната дезинсекција […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје повторно ќе прска против комарци

  Утре на 14.август и во недела, во раните утрински часови, на подрачјето на градот Скопје ќе се врши авионска дезинсекција против комарци, информираат од Град Скопје. Терестричната дезинсекција против комарци, пак, ќе се одвива од 16.08.2021 година (понеделник) до 20.08.2021 година (петок), во периодот од 22 до 03 часот, наредниот ден. Доколку временските услови […]

Вести Македонија Ударни вести

Градот Скопје ќе прска против комарци

  Во текот на наредните неколку дена ќе се прска против комарци, според следниот план: Авионската дезинсекција против комарци на подрачјето на градот Скопје ќе се врши на 15.07.2021 година (четврток) и на 07.2021 година (петок), во раните утрински часови. Терестричната дезинсекција против комарци на подрачјето на градот Скопје ќе се одвива од 18.07.2021 година […]

Вести Македонија Ударни вести

Во понеделник ќе се прска против ларви и комарци

  Во понеделник, на 1.јуни, ќе се реализира третата фаза од авионската и терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, односно:                                -Авионската дезинсекција (трета фаза) на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се […]