Алтернатива Настани

Изложба на карикатури „2КАЦ“ од Григори Кац и Илја Кац

  Скопје не ги заборава еврејската култура и наследство. Одлична можност не само за скопјани туку и за сите посетители и туристи да го збогатат својот престој во градот.   Од 25 јули – 25 август во Свeтската галерија на карикатури и цртежи ОСТЕН, во центарот на Скопје, ќе биде поставена изложбата на карикатури „2КАЦ“ […]

Алтернатива Настани

Изложба на 53-та СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА на карикатури Скопје 2021

  На 3 ноември (среда) 2021 во 19 ч. во галерија ОСТЕН се отвора официјалната изложба на 53-та СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА на КАРИКАТУРИ Скопје 2021            На изложбата ќе бидат изложени карикатури од 32 селектирани и наградени карикатуристи. На наградените карикатуристи присутни на отворањето на изложбите ќе им бидат врачени наградите, па по овој […]